webhosting

Webhosting

De kosten

Webhosting tegen de laagst mogelijke prijs. Natuurlijk moet ik weten wat voor site u heeft of wilt, om de prijs te bepalen. Maar hier komen wij altijd uit! Mocht u ergens anders hosten, dan kunt u mij doorgeven welk pakket en welke webhost u heeft. Dan is de kans heel erg groot dat ik u een beter / goedkoper alternatief kan bieden. Dat komt doordat ik geen torenhoge kosten heb die veroorzaakt worden door reclame, personeel, luxe gebouwen. Teveel rompslomp? U hoeft de verhuizing zelf niet te regelen. Dit doe ik voor u. Uiteraard helemaal gratis! Verhuizen of uw site voor de eerste keer plaatsen is gewoon onderdeel van het uitgebreide service pakket.

Problemen

Wat u niet wilt hebben is dat uw website niet online staat. Omdat ik zo goedkoop mogelijk wil zijn heb ik geen telefoniste in dienst. U kunt mij altijd mailen, en in geval van nood ben ik te bereiken via Whatsapp, Facebook, SMS en Linkedin. Dat kan ook in het weekend en buiten reguliere werktijden. Ik help u snel weer online. Ook als het uw eigen schuld is.

Super service

Wat u bij een andere host niet snel zult vinden (zeker niet voor dit geld), is de uitgebreide service. Ik kan voor u een e-mail adres aanmaken, een backup maken of terugzetten, een database maken of instellingen doen. U hoeft zelf in principe niets van webhosting af te weten. Ik help u graag. Het meeste doe ik kosteloos. Maar mochten werkzaamheden zo uitgbreid worden dat er toch voor moet worden betaald ga ik dat uiteraard eerst met u overleggen. U hoeft dus niet bang te zijn voor een onverwachte rekening.

Hoe het begon

Van host naar host

Als er ergens concurrentie in bestaat is het wel op het gebied van webhosting. Ik zelf zou er niet aan zijn begonnen als het niet voor noodzakelijk was voor mij. Toen ik begon met het ontwikkelen van websites ging ik (waarschijnlijk net als u), op zoek naar de goedkoopste webhosting. Ik wilde mijn website online zetten maar tegen zo laag mogelijke kosten. De eerste begon al goed, na een week was de site niet meer zichtbaar. Het bleek een storing te zijn, dit kan helaas de beste overkomen. Maar toen het wat langer duurde en ik de helpdesk belde, waren ze niet bereikbaar. Via de mail en zelfs via SMS kreeg ik ook geen enkele response. Drie dagen later kwam de site weer online, en toen ik om uitleg vroeg ... nog steeds geen antwoord. Voor mij een reden om verder te kijken. Even via Google, en tot mijn verbazing een hele scherpe aanbieding; een jaar lang hosten voor 10 euro, en een domeinnaam erbij voor slechts 5 euro. Daar hoef ik niet lang over na te denken, dus ik daar mijn site opgezet. Uiteraard ben ik erg nieuwsgierig en ging wat verder kijken op de website van de hoster. Tot mijn schrik zag ik verschillende tarieven. De volgende jaren waren ineens een heel stuk duurder. Nou.. niet voor mij. Wegwezen voordat het jaar over was. Dus ik inmiddels bij webhost nummer 3 aangekomen. Dit was wel ietsje duurder maar werkt tot nog toe prima. Ik ging mijn eerste site testen die ik voor mijn klant had gemaakt. Ik kreeg de site echter niet goed aan de praat. En na dagenlang puzzelen, kwam ik tot de ontdekking dat de webhoster zoveel met beveiliging bezig was dat de scripts niet werden uitgevoerd. Als ik dan mailde of dit veranderd kon worden, nou u raad het antwoord al.

Ik had er genoeg van

Ik had er inmiddels genoeg van, en besloot mijn eigen server te huren in een datacentrum. Natuurlijk was dat (zeker in die tijd), vrij kostbaar. Dus dacht ik eraan om die kosten te delen. Ik vroeg mijn eerste klanten om ook een stukje te huren zodat zij daar dan hun eigen website op konden zetten. We hadden nu totale controle en waren van niemand afhankelijk. Tot de eerste storing kwam. Tja, de server had wel onderhoud nodig natuurlijk. En ook dat kost weer geld. Dus ik aan het rekenen geslagen, wat kost nu de beste hardware, met flinke backup facaliteiten, reserve apparatuur en onderhoud. Ik kwam tot de conclusie dat dit de eerste jaren wel extra geld kost, maar dat ik op den duur wel quite zou gaan spelen. En aangezien ik van een hoop ellende verlost was, vond ik het een prima investering. En zo ging het verder, en groeide de webhosting. Langzaam aan kon ik steeds betere prijzen bedingen omdat ik steeds meer nodig had. Ik besloot het overschot aan geld te investeren in de hardware en software. Inmiddels zijn er dubbele servers, in plaats van dubbele harde schijven. Als een server uit valt (de kans is super klein), dan neemt de andere server het over. Er zijn brandblus installaties, en diesel generatoren (bij stroom uitval). En toch is het gelukt om super goedkoop te blijven! Sterker nog, ik kan bijna altijd betere prijzen aanbieden dan de concurent. Dit omdat ik hoop dat mijn klanten zo tevreden zijn, dat ze dit door gaan vertellen. Hierdoor hoef ik geen reclame te maken (dat is zeer kostbaar). Ook heb ik geen kantoorpersoneel, dure auto's en panden nodig.

Wilt u eerst even kijken of uw domeinnaam vrij is? Dat kan door hier te klikken.

Kom erbij als klant!

Klant worden is heel eenvoudig. Neem contact met mij op via het contactformulier dat u onderaan de pagina kunt vinden. Geef daar even aan wat uw wensen zijn, en ik zal snel een antwoord sturen. U hoeft niet bang te zijn voor de rompslomp die het opzetten of verhuizen van een website met zich meebrengt. Dit regel ik kosteloos voor u (indien u dit wilt).

Handig om te weten.

Misschien staat hier wel wat u zoekt. Is dat niet zo? Mail, ap of SMS ons dan. Liever bellen? Laat dan uw telefoonnummer achter, en ik bel u zo snel mogelijk op.

F.A.Q

Veel gestelde vragen

Als iemand een vraag stelt, en het lijkt mij handig voor velen. Plaats ik hier de vraag en het antwoord.

Informatie

Steeds meer uitleg

Als iemand uitleg wilt over een onderwerp, en het lijkt mij handig voor velen. Plaats ik hier de hele uitleg.

weetjes

Leuk om te weten

Tips, hints en advies. Ook gewoon leuke weetjes zijn hier te vinden!