onderhoud

Onderhoud

Zelf doen of uitbesteden?

U kunt zelf uw website onderhouden, als u verstand heeft van HTML, CSS, Javascript, PHP, FTP enz.... Wanneer u daar geen verstand van heeft kunt u overwegen om een cms pakket te nemen. Dit lever ik ook voor bijna elke website. Maar ook dan moet u rekening houden met de afbeeldingen (niet te groot, niet te klein), de opmaak (welke in het CSS staat, die van uzelf kan de site slordig maken). En u moet er tijd voor hebben natuurlijk. Heeft u geen tijd, kennis of zin om de site te onderhouden. En heeft u ook geen budget om zelf een IT specialist in dienst te nemen? Dan is een onderhoudscontract van maartens automatisering wellicht een goede keuze.

Het kost u heel weinig (afhankelijk van de frequentie van bijwerken). Er is al een contract van 4 uurtjes op jaarbasis, en het voordeel is dat u altijd korting krijgt op het uurloon. Naast die korting krijgt u ook voorrang op andere klanten die geen onderhoudscontract hebben. U mailt mij de wijziging door, en ik zorg ervoor dat het op de website wordt gezet. Zo simpel werkt het. Op deze manier voorkomt u verslonzing van uw site, en blijft deze mooi up-to-date.

Als u lang geen onderhoud doet, is de kans groot dat uw website ineens grote update nodig heeft. Dit is relatief kostbaar, maar ook vervelend voor u en de klant. Bent u wel eens op een website terecht gekomen, waarvan de afbeeldingen niet of slecht te zien waren? Teksten achterhaald, of de layout vreselijk was verouderd. Erger nog, hyperlinks die niet werkten of prijzen die niet klopten? Vaak gaan mensen dan snel weg, u mist klanten. Ook als deze mensen op zoek waren naar een fysiek adres (winkel e.d.).

De Webmaster staat voor u klaar!

Hoewel ik het hier voornamelijk over het onderhoud van de website heb, kunt u de ingekochte uren natuurlijk ook voor andere technische hulp gebruiken. Denk aan:

  • Onderhoud: Teksten, afbeeldingen e.d. bijwerken.
  • Aanpassingen: Layout zelf bijwerken, pagina toevoegen of weghalen.
  • Installaties: Plugins, scripts o.i.d. installeren.
  • Updates: Updaten van scripts en plugins.
  • Virus/hack verwijdering: Verwijderen van een virus of hack (indien mogelijk, anders krijgt u advies).
  • Inspectie: Voldoet u website aan de wet? Wij geven u advies.
  • Verhuizing: Uw hele site verhuizen naar een andere server.
  • Storing: Een storing verhelpen als uw site offline is of problemen geeft.

Handig om te weten.

Misschien staat hier wel wat u zoekt. Is dat niet zo? Mail, ap of SMS ons dan. Liever bellen? Laat dan uw telefoonnummer achter, en ik bel u zo snel mogelijk op.

F.A.Q

Veel gestelde vragen

Als iemand een vraag stelt, en het lijkt mij handig voor velen. Plaats ik hier de vraag en het antwoord.

Informatie

Steeds meer uitleg

Als iemand uitleg wilt over een onderwerp, en het lijkt mij handig voor velen. Plaats ik hier de hele uitleg.

weetjes

Leuk om te weten

Tips, hints en advies. Ook gewoon leuke weetjes zijn hier te vinden!