Bootstrap

Bootstrap is een open-source front-end framework ontwikkeld door Twitter. Het biedt ontwikkelaars een set tools en componenten die ze kunnen gebruiken om snel en efficiënt responsieve websites en webapplicaties te creëren.

Met Bootstrap kun je:

1. Responsieve lay-outs maken: Bootstrap maakt gebruik van een flexibele grid-systeem waarmee je de lay-out van je website kunt aanpassen op basis van verschillende schermformaten en apparaten.

2. Gebruiksklare componenten gebruiken: Bootstrap bevat een uitgebreide bibliotheek met voorgedefinieerde componenten zoals knoppen, formulierelementen, navigatiebalken, kaarten, carrousels en nog veel meer. Deze componenten kunnen eenvoudig worden aangepast en geconfigureerd voor je specifieke behoeften.

3. Responsieve typografie en afbeeldingen: Met behulp van de ingebouwde typografie- en afbeeldingsstijlen kun je ervoor zorgen dat je inhoud zich automatisch aanpast aan verschillende schermformaten, waardoor je een consistent uiterlijk en de beste gebruikerservaring behoudt.

4. JavaScript-plugins toevoegen: Bootstrap bevat een verzameling JavaScript-plugins die functionaliteit toevoegen aan je website, zoals carrousels, modals, tooltips en scrollspy's. Deze plugins zijn eenvoudig te implementeren en aan te passen.

Kortom, Bootstrap stelt ontwikkelaars in staat om snel en gemakkelijk mooie, responsieve websites en webapplicaties te bouwen met een consistente en professionele uitstraling. Het biedt een solide basis waarmee ontwikkelaars kunnen focussen op het ontwerp en de functionaliteit van hun projecten.

Bootstrap

Nog meer over Webdesign

Cms
Seo
Gratis promotie
Mini cursus html
Css
Bootstrap

Meer gegevens op de contactpagina
Volg mij op Facebook
Actief sinds 2012 (12 jaren) voor zowel particulieren als bedrijven.