Webhosting

Webhosting

Dit kan ik u aanbieden

De kosten
Webhosting tegen de laagst mogelijke prijs. Natuurlijk moet ik weten wat voor site u heeft of wilt, om de prijs te bepalen. Maar hier komen wij altijd uit! Mocht u ergens anders hosten, dan kunt u mij doorgeven welk pakket en welke webhost u heeft. Dan is de kans heel erg groot dat ik u een beter / goedkoper alternatief kan bieden. Dat komt omdat ik geen torenhoge kosten heb, reclame, personeel, luxe gebouwen.Teveel rompslomp? U hoeft de verhuizing zelf niet te regelen. Dit doe ik voor u. Uiteraard tegen 0 tarief! Verhuizen of uw site voor de eerste keer plaatsen is onderdeel van het uitgebreide service pakket.

Problemen
Wat u niet wilt hebben is dat uw website niet online staat. Omdat ik zo goedkoop mogelijk wil zijn heb ik geen telefoniste in dienst. U kunt mij altijd mailen, en in geval van nood ben ik te bereiken via Whatsapp, Facebook, SMS en Linedin. Dat kan ook in het weekend en buiten de reguliere werktijden. Ik help u snel weer online. Ook als het uw eigen schuld is.

Super service
Wat u bij een andere host niet snel zult vinden (zeker niet voor dit geld), is de uitgebreide service. Ik kan voor u een email adres aanmaken, een backup maken of terugzetten, een database maken of instellingen doen. U hoeft zelf in principe niets van webhosting af te weten. Ik help u graag. Het meeste doe ik kosteloos. En mochten werkzaamheden zo uitgbreid worden dat er toch voor moet worden betaald ga ik dat uiteraard eerst met u overleggen.

Hoe het begonHoe het begon

Als er ergens concurrentie in bestaat is het wel op het gebied van webhosting. Ik zelf zou er niet aan zijn begonnen als het niet voor noodzakelijk was voor mij. Toen ik begon met het ontwikkelen van websites ging ik (waarschijnlijk net als u), op zoek naar de goedkoopste webhosting. Ik wilde mijn website online zetten maar tegen zo laag mogelijke kosten. De eerste ging goed, na een week was de site niet meer zichtbaar. Het bleek een storing te zijn, dit kan helaas de beste overkomen. Ware het niet dat ik geen enkel antwoord kreeg van de helpdesk. Drie dagen later kwam de site weer online, en toen ik om uitleg vroeg ... nog steeds geen antwoord. Voor mij een reden om verder te kijken. Ik kwam met toch een mooi aanbod tegen. Een jaar lang hosten voor 10 euro, en een domeinnaam erbij voor slechts 5 euro. Daar hoef ik niet lang over na te denken, dus ik daar mijn site opgezet. Uiteraard ben ik erg nieuwsgierig en ging wat verder kijken op de website van de hoster. Tot mijn verbazing zag ik verschillende tarieven. Namelijk voor het eerste jaar (de goedkope), en voor het verlengen. De volgende jaren waren ineens een heel stuk duurder. Nou.. niet voor mij. Wegwezen voordat het jaar over was. Dus ik inmiddels bij webhost nummer 3 aangekomen. Dit was wel ietsje duurder maar werkt tot nog toe prima. Ik ging mijn eerste site testen die ik voor mijn klant had gemaakt. Ik kreeg de site echter niet goed aan de praat. En na dagenlang puzzelen, kwam ik tot de ontdekking dat de webhoster zoveel met beveiliging bezig was dat de scripts niet werden uitgevoerd. Als ik dan mailde of dit veranderd kon worden, nou u raad het antwoord al.

Ik had er inmiddels genoeg van, en besloot mijn eigen server te huren in een datacentrum. Natuurlijk was dat (zeker in die tijd), vrij kostbaar. Dus dacht ik eraan om die kosten te delen. Ik vroeg mijn eerste klanten om ook een stukje te huren zodat zij daar dan hun eigen website op konden zetten. We hadden nu totale controle en waren van niemand afhankelijk. Tot de eerste storing kwam. Tja, de server had wel onderhoud nodig natuurlijk. En ook dat kost weer geld. Dus ik aan het rekenen geslagen, wat kost nu de beste hardware, met flinke backup facaliteiten, reserve apparatuur en onderhoud. Ik kwam tot de conclusie dat dit de eerste jaren wel extra geld kosten, maar dat ik op den duur wel quite zou gaan spelen. En aangezien ik van een hoop ellende verlost was, vond ik het een prima investering. En zo ging het verder, en groeide de webhosting. Langzaam aan konen de inkoopkosten omlaag (vanwege steeds meer klanten), en besloot ik dit te investeren in de hardware en software. Inmiddels zijn er dubbele servers, in plaats van dubbele harde schijven. Als een server uit valt (de kans is super klein), dan neemt de andere server het over. Er zijn brandblus installaties, en diesel generatoren (bij stroom uitval). En toch is het gelukt om super goedkoop te blijven!

Webdesigner welkom

Bent u webdesigner?

Ik werk graag samen met webdesigners. Zelf doe ik veel liever het programmeerwerk dan het ontwerp zelf. Ik kan u van dienst zijn voor o.a.

  • Programmeer werkzaamheden, ook kleine opdrachten (formulieren e.d.)
  • Opsporen van problemen in de code.
  • Webhosting (indien u die wilt uitbesteden)
  • Als backup fungeren, handig bij een eenmanszaak.
  • Overige vorm(en) van samenwerking.

Webhosting

Webhosting

Waar moet u op letten?

Webhosting schaft u niet iedere dag aan en daarom is het belangrijk om te weten waar u op moet letten bij het kiezen van uw webhost. Hieronder ziet u een aantal belangrijke punten.

De prijs

Bij maartens automatisering betaald u nooit teveel. Ik probeer de goedkoopste van Nederland te zijn, zeker als je prijs/kwaliteit gaat vergelijken. Dit kan ik doen, juist door klein te blijven. De meeste kosten bestaan namelijk uit personeel, huisvesting en reclame kosten. Deze heb ik niet of nauwelijks.

Wat wordt er ondersteund en hoe installeer ik wat?

Als u kiest voor het hosten van een website, gemaakt door Maartens automatisering, uzelf of een andere webdesigner zit u zonder meer goed en bent u van alle gemakken voorzien. Als u toch kiest voor open source software zit u ook heel goed. U kunt handmatig uw software installeren, maar ook gebruik maken van onze speciale software. Binnen uw gebruiksvriendelijke administratie paneel, vind u bergen aan software die u met 1 druk op de knop kunt installeren. Denk hierbij aan o.a. Wordpress, Joomla, Magento, PhpBB enz..... Ook updaten (onderhouden) van deze software is meestal een kwestie van op de knop drukken. Een selectie van de beschikbare software vind u hier.

Waar staan de servers?

Veel mensen weten het niet, maar om te voldoen aan de nederlandse wet, moeten servers achter slot en grendel staan. Vaak staan er meeste privacy gevoelige data op. Bij mij staan ze in een beveiligde omgeving. De servers staan in een speciale opstelling, waardoor uitval bijna niet meer mogelijk is. Daarnaast beschik ik over reserve apparatuur, brandblus installaties en generatoren die werken bij stroomuitval.

Hoe gaat het de support?

Kijk op de pagina contact hoe u mij snel kunt contacteren. Ik ben zeer flexibel als het gaat om support. Zelfs als het uw eigen schuld is, reken ikj vaak niets extra.

Hoe gaat het met de backups?

Ik maak dagelijks een backup van uw gehele account. Deze backups kunt u tot 14 dagen terug plaatsen.